COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Универзитетскиот сенат ги изгласаа предлозите за декани на факултети

Во согласност со процедурата за избор на декани, која е одобрена од Извршниот комитет на Одборот на Универзитетот, Универзитетскиот сенат, на 72. состанок што се одржа во вторникот (9. април 2019 година), ги изгласаа предлозите на ректорот за декани на факултетите на Универзитетот на Југоисточна Европа.

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети ги предложи следниве кандидати за декани: проф. д-р Адријан Бесими - декан на Факултетот за современи науки и технологии; проф. д-р Арафат Шабани - декан на Факултетот за јазици, култури и комуникација;проф. д-р Хирије Абази - Алили - декан на Факултетот за бизнис и економија; и проф. д-р Мемет Мемети - декан на Факултетот за современи општествени науки.

Процесот на избор беше спроведен со тајно гласање.

Имињата на избраните кандидати според Процедурата за избор на декани на факултетите на УЈИЕ беа поднесени до Извршниот комитет на Одборот на Универзитетот за конечна потврда и истите беа потврдени.

Google+