Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Тероризам и злосторства од омраза- предавање на помошникот на американскиот државен правобранител за студентите на Правниот факултет

„Тероризам и злосторства од омраза: заштита на човековите права на муслиманските Американци по ширењето на терористички инциденти“, беше темата на предавањето која се одржа во понеделник (11.12.2017 година), во УЈИЕ во Тетово, од Скот Л. Гарланд - Помошник на американскиот државен правобранител и Џон Т. Мекнеил – постојан правен советник во Амбасадата на САД во Скопје.

Предавањето беше организирано од Правниот факултет на УЈИЕ и Амбасадата на САД во Македонија.

Помошникот на американскиот државен правобранител, Гарланд во своето предавање меѓу другото презентираше два случаја, во кои одредени личности мотивирани од верска омраза преку социјалната мрежа фејсбук се заканиле на едно исламско здружение во Бостон.

Г. Мекнил, во своето предавање зборуваше за заштитата на човековите права во САД, посебно после нападите од 11 септември, бидејќи оттогаш има зголемување на бројот на нападите против муслиманите и нивните верски објекти.

Google+