Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Terrorizmi dhe krimet e urrejtjes – ligjëratë e ndihmësprokurorit të SHBA-ve për studentët e drejtësisë

„Terrorizmi dhe krimet e urrejtjes: mbrojtja e të drejtave të njeriut të amerikanëve myslimanë pas përhapjes së incidenteve terroriste“, ishte tema e ligjëratës së ndihmës-prokurorit shtetëror të SHBA-ve, z. Scott L. Garland dhe këshilltarit rezident juridik në Ambasadën e SHBA-ve në Shkup, John T. McNeil që u mbajt të hënën (11.12.2017), në UEJL, në organizim të Fakultetit Juridik dhe Ambasadës së SHBA-ve në Shkup.

Ndihmës-prokurori shtetëror Garland, në ligjëratën e tij ndër të tjerash prezantoi dy raste në të cilat persona të caktuar të motivuar nga urrejtja fetare kanë kërcënuar përmes rrjetit social Facebook një shoqatë islame në Boston. Në të dyja rastet prokuroria ka ngritur aktakuzë për këto veprime.

Z. McNeil në ligjëratën e tij foli për mbrojtjen e të drejtave të njeriut në SHBA veçanërisht pas sulmeve të 11 shtatorit, ku pas këtij rasti ka pasur një rritje të numrit të sulmeve kundër myslimanëve dhe objekteve të tyre fetare.

Google+