COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Промоција на книгата „Студениот мир“ од авторот Селим Ибраими

Во вторникот (10 мај 2016) на Универзитетот на Југоисточна Европа се одржа промоција на книгата „Студениот мир“. Автор на книгата е Селим Ибраими, новинар и основач на Центарот за безбедносни студии и развој – Македонија.

„Важност на фактите и аргументите на оваа книга е во соочувањето на вистината со флуидниот геополитички став. Овие вистини не доаѓаат автоматски, авторот консултирал многу ресурси, библиографски референци, институции и автори за да ни ги опише идеите целосно на балканскиов регион - комплексен во историјата и конфликтен во географијата“ - рече Емин Аземи, уредник на книгата.

Садри Рамабаја, професор на Универзитетот Илирија и втор уредник на книгата, рече дека геополитичките аргументи кои ги применува авторот имаат голема улога во воспоставувањето на актите и политиките на владеење. Селим Ибраими, според Рамабаја, докажа дека поседува солидно познавање на овие развои.

Во синопсисот на описот на идеи, Селим Ибраими на читателот му обрнува внимание на метафорските неврлагични гледишта за светот.

Google+