COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ден за придонес во Википедија (Wikipedia) на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово и во Скопје

На 6 септември 2011 (вторник), од 10.00 до 18.00 часот, Универзитетот на Југоисточна Европа, ги повикува сите заинтересирани лица кои сакаат да дадат свој придонес со статии и содржина (на албански и на македонски јазик), во отворената енциклопедија Википедија (Wikipedia), да дојдат во Универзитетскиот кампус во Тетово (библиотека ,,Макс ван дер Штул“) и во Центарот на Универзитетот на Југоисточна Европа во Скопје (спроти амбасадата на Италија).

На 6 септември 2011 (вторник), од 10.00 до 18.00 часот, Универзитетот на Југоисточна Европа, ги повикува сите заинтересирани лица кои сакаат да дадат свој придонес со статии и содржина (на албански и на македонски јазик), во отворената енциклопедија Википедија (Wikipedia), да дојдат во Универзитетскиот кампус во Тетово (библиотека ,,Макс ван дер Штул“) и во Центарот на Универзитетот на Југоисточна Европа во Скопје (спроти амбасадата на Италија).

Сите учесници кои ќе доаѓаат на овој ден ќе имаат поддршка од кадарот на Универзитетот и ќе имаат на располагање разни книги и материјали и можности за консултации и помош од еминентни професори на Универзитетот, кои исто така ќе помогнат и ќе ја контролираат содржината на текстовите.

На крајот на денот ќе се бројат сите статии, кои ќе бидат напишани и конкретниот придонес за оваа Енциклопедија. Сите кои ќе внесуваат содржина во компјутерските лаборатории, ќе добијат сертификат и подарок од страна на Универзитетот на Југоисточна Европа.

Google+