Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Во ЈИЕУ ќе се одржи меѓународна конференција со наслов „Охридскиот рамковен договор: Кон членството на Македонија во Европската унија и во НАТО“

Конференцијата која се организира од Универзитетот во Колумбија – Програма за градење мир и човекови права, Правниот факултет и Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ (УКИМ), Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ), Државниот универзитет во Тетово (ДУТ), ќе се одржи во Тетово на 20 Јуни 2011 од 9:00, додека на 21 Јуни 2011 од 8:30 во Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

На Конференцијата ќе се разгледаат напредокот на Македонија и предизвиците со кои се соочува во периодот по Охридскиот рамковен договор. На Конференцијата ќе учествуваат претставници од меѓународната заедница кои помогнаа во преговорите за Договорот како и преговарачите од Македонија. Исто така, ќе бидат вклучени и регионални претставници кои ќе ги изложат своите перспективи, како и еминентни специјалисти од областа на економијата, управувањето, општеството и на културата.

Покрај тоа, ќе учествуваат и амбасадорите од САД, од Европската унија, од Обединетото Кралство и од Шведска и други членови од дипломатската заедница со седиште во Скопје. Ние сме благодарни за нивната поддршка на Конференцијата.

Google+