COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Италијанскиот пратеник г-дин Рикардо Милјари амбасадорот на Република Италија Фабио Кристиани го посетија УЈИЕ

Во петокот, 3 јуни 2011 година, претседателот на италијанската парламентарна делегација во собранието на ОБСЕ г-дин Рикардо Милјари и Амбасадорот на Република Италија во Македонија Фабио Кристијани го посетија УЈИЕ и се сретнаа со ректорот проф. д-р Замир Дика и други претставници на УЈИЕ.

Ректорот Дика го информираше г-дин Милјари за историскиот развој на УЈИЕ, а исто така ги спомена и идните стратегиски цели на Универзитетот.

Италијанската делегација ја спомена и можната соработка со италијанските универзитети и можностите за конкретна соработка. Средбата заврши со конкретни резултати за соработката во иднина. УЈИЕ има многу добра соработка со Италијанската влада и ќе продолжи да работи со нив за образовни цели.

Google+