Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Претставници на ЈИЕУ присуствуваа на Меѓународниот форум за Балканот во Бурса, Р. Турција

Од 24-25 март 2011 година, проректорот за истражување, проф. д-р Блерим Река, проф. Али Пајазити и студентите на магистерски студии по дипломатија, Џемал Рамадани и Бујар Кајоли учествуваа на Меѓународниот форум за Балканот, кој се одржа во Бурса, Р.Турција.

„ЕУ- Западен Балкан: една деценија од статус кво, кој ќе биде следниот чекор“ беше темата со која се претстави проекторот Блерим Река.

Проф. Али Пајазити, се претстави со трудот на тема: „Нетолерантна демократија и културниот етатизам наспроти мултикултурализмот: случајот на Македонија .

На форумот присуствуваа познати личности од Турција, Македонија, Косово, АЛбанија, Грција и Бугарија.

Google+