Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Гзим Џафери учествуваше на меѓународна конференција во Полска

Проф. д-р Гзим Џафери учествуваше на Меѓународна конференција 10 години балканологија во Институтот за Словенска Филологија на Универзитетот “Никола Коперник”, Торун - Полска, 2 – 4 декември 2010 година.
Пред балканските научници се претстави со темата: „Учењето на месните јазици во мултилингуална и мултиетничка Македонија како политички проблем. Дали може да послужи како модел за Македонија, јазичната политика на Швајцарија?“.
Google+