Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Дика се сретна со францускиот амбасадор во Македонија

Во понеделник на 4 октомври 2010 година, ректорот проф. д-р Замир Дика се сретна со францускиот амбасадор во Македонија, Н. Е. Жан-Клод Шлумбергер. Ректорот Дика го запозна амбасадорот Шлумбергер со историскиот развој на ЈИЕУ, вклучувајќи ги мисијата и визијата на ЈИЕУ. Амбасадорот Шлумбергер го истакна интересот на Амбасадата на Франција за ЈИЕУ како индиректен стејкхолдер (stakeholder) на Универзитетот. Ректорот Дика и амбасадорот Шлумбергер се согласија околу потребата за продлабочување на соработката помеѓу ЈИЕУ и Франција. Таквите иницијативи може да вклучат и подлабоко присуство на француската култура во ЈИЕУ.
Google+