Во вторник (28 септември 2010 година), ректорот на ЈИЕУ, проф. д-р Замир Дика го прими во посета градоначалникот на општина Гостивар Руфи Османи. " />  Во вторник (28 септември 2010 година), ректорот на ЈИЕУ, проф. д-р Замир Дика го прими во посета градоначалникот на општина Гостивар Руфи Османи. ">

COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Градоначалникот на општина Гостивар проф. д-р Руфи Османи во посета на Ректорот проф. д-р Замир Дика

 Во вторник (28 септември 2010 година), ректорот на ЈИЕУ, проф. д-р Замир Дика го прими во посета градоначалникот на општина Гостивар Руфи Османи.

На овој пријателски состанок, градоначалникот на Гостивар, Руфи Османи му честита на ректорот Дика за неговиот избор на чело на ЈИЕУ, со посебен осврт во продлабочувањето на соработката помеѓу општина Гостивар и Универзитетот. Ректорот Дика го запозна градоначалникот Османи со тековните активности на Универзитетот и понатамошните цели за развој.
„Локалните стратегии за одржлив развој треба да се базираат на конкретни изводливи проекти потпомогнати од експерти од разни научни области, кои треба да помагаат во економскиот и културниот развој како и социјалната благосостојба. За постигнување на овие цели неопходна e и конкретна соработка“, рече ректорот Замир Дика.
Google+