Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Елмедина Абдулаи во САД за библиотекарството

Елмедина Абдулаи од 21 јуни до 9 јули 2010 година престојуваше во САД во рамките на програмата за лидерство за меѓународни посетители со наслов „Американски библиотека“. Оваа  програма се администрира во партнерство помеѓу Американскиот Стејт Департамент, Канцеларијата за образование и прашања за културата, Канцеларијата за меѓународни посетители и партнери од приватниот сектор во Вашингтон и други градови во САД.

Исто така, во рамките на оваа програма , Елмедина Абдулаи од 24-29 јуни 2010 учествуваше  годишната конференција организирана од Американската  Асоцијација на Библиотеките.

На конференцијата учествуваа над 20 илјади професионалци од целиот свет кои имаа можност да разменат информации и искуство во соодветните сфери.

Google+