„Евроинтеграциите“, беа во фокусот на предавањето на Чешкиот Претседател, Вацлав Клаус за време на посетата на ЈИЕУ во вторник (22 јуни 2010 година), кое го одржа во рамките на посетата во Македонија. " /> „Евроинтеграциите“, беа во фокусот на предавањето на Чешкиот Претседател, Вацлав Клаус за време на посетата на ЈИЕУ во вторник (22 јуни 2010 година), кое го одржа во рамките на посетата во Македонија. ">

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Претседателот на Чешка, Вацлав Клаус го посети ЈИЕУ

„Евроинтеграциите“, беа во фокусот на предавањето на Чешкиот Претседател, Вацлав Клаус за време на посетата на ЈИЕУ во вторник (22 јуни 2010 година), кое го одржа во рамките на посетата во Македонија.

Чешкиот претседател, Клаус прво се сретна со менаџментот на ЈИЕУ и имаа разговори за можностите за взаемна соработка. Во рамките на чешката делегација беа и голема група бизнисмени кои имаа можност да се запознаат со капацитетите и понудата на ЈИЕУ.

Ректорот на ЈИЕУ, академик Алајдин Абази го запозна чешкиот претседател со работата на универзитетот, наставниот процес, просторните услови и можностите кои ги нуди овој универзитет за развој на академската кариера во САД и Европа.

Претседателот на Чешка, Вацлав Клаус, кој беше придружуван од првата дама, рече дека е импресиониран од она што видел и слушал за ЈИЕУ и порача и во иднина наставниот процес и учењето да бидат основи за развојот на оваа институција.

По повод посетата на ЈИЕУ, ректорот Алајдин Абази на чешкиот претседател му врачи признание и симболичен подарок на првата дама.

 

Google+