Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Д-р Фарингтон и г.Мемеди на состанок на АЕУ во Виена

            Д-р Денис Фарингтон, претседател на Одборот на Универзитетот и г. Џеваир Мемеди, МБА, Генерален секретар учествуваа на состанокот на АЕУ(Асоцијација на Европските Универзитети), со кој се одбележа завршувањето на првата фаза  од Процесот на Болоња и издавањето на најновите Трендови - Извештај за  високото образование во Европа.

Состанокот се одржа  на Универзитетот Виена на 11 март 2010 и се совпадна со состанокот на министри од 46 членки на Процесот на Болоња. Во извештајот се наведени понатамошните чекори кои треба да се преземат во европските високообразовни институции за да се подобри квалитетот и 'соодветноста на целта' особено во однос на првиот циклус на студии . Иако повеќето од идеите наведени во  Извештајот  веќе се имплементирани во ЈИЕУ, ние ќе ги разгледаме препораките при нашето тековно стратегиско планирање, развојот на настаните програми и обезбедувањето квалитет. 

Google+