Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Се одржа традиционалниот меморијален турнир „ Арбен Џафери“.

Во рамки на активностите за одбележување на 21. годишнината од основањето на Универзитетот на Југоисточна Европа, во четврток во организација на Одделот за спорт во спортската сала на средното медицинско училиште, се одржа традиционалниот меморијален турнир во мал фудбал „Арбен Џафери“.

На овој турнир учествуваа средните училишта од Општина Тетово, меѓу кои: Медицинското училиште „Никола Штејн“, Гимназијата „7.март“, Економското училиште „8. септември“, Земјоделското училиште „Моша Пијаде“, Колеџот „Маариф меѓународно училиште“, Колеџот „Јахја Кемал“, Гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“ и Текстилното училиште „Ѓоце Стојчески“.

Победник на турнирот беше екипата на Медицинското училиште „Никола Штејн“, додека второпласирана е екипата на Економското училиште „8. септември“, а третото место го освои екипата на Гимназијата „7.март“.

Во знак на благодарност на сите учесници на овој турнир им беа доделени признанија како и пехари и медали за оние кои ги освоија првите 3 места.

Турнирот помина во празнична атмосфера, со многу публика од ученици од средните училишта и студенти.

Google+