COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Членови на Сирискиот уставен комитет го посетија УЈИЕ

Членовите на Сирискиот уставен комитет, како дел од студиската посета на Северна Македонија, организирана од Европскиот центар за курдски студии во Берлин во соработка со Институтот за федерализам на Универзитетот во Фрибург, во вторник (27.09.2022 година), го посетија Универзитетот на Југоисточна Европа.

Во УЈИЕ остварија средба со проректорот за истражување и меѓународна соработка, проф. д-р Беса Арифи и генералниот секретар, д-р Џеваир Мемеди.

Целта на посетата беше членовите на сирискиот уставен комитет да се запознаат со функционирањето на локалната самоуправа во земјата, функционирањето или нефункционирањето на децентрализацијата, заштитата и условите на заедниците, како и начинот на градење на инклузивна држава.

Google+