COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Студентите по архитектура и дизајн ја одржаа четвртата изложба со свои семестарски трудови

Студентите од прва и од втора година од Катедрата за архитектура и дизајн, денес (29.06.2022 год.) ја одржаа четвртата изложба, со свои дела реализирани во текот на изминатиов семестар.

„Вашите достигнувања за овие 2 и 4 семестри, со овие изложени трудови не прават сите горди и не убедуваат дека вложувањата што ги направивме во оваа студиска програма вредеа и тоа е повратна инвестиција во општествена смисла“, истакна во излагањето ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети.

Ректорот Беџети ги повика студентите да ги следат најновите трендови во архитектурата и дизајнот, особено приспособувањето кон целите и критериумите на ОН, како и западноевропските трендови за одржливост и енергетска ефикасност. Тој им наложи на студентите да размислат за користењето на локалните ресурси и производи во нивната работа.

Трудовите на студентите претставуваат континуитет во учењето и визијата, а нивните аспирации за повоениот, пост-гладниот и пост-нафтениот свет се полни со оптимизам.

На изложбата присуствуваа студенти, родители и вработени од УЈИЕ.

Google+