COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети учествува на Преспа форумот за дијалог

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, учествува на Преспа форумот за дијалог, кој се одржува од 16-18 јуни во Охрид.

Ректорот Беџети, на оваа трибина учествува на пленарната сесија на тема „65 години после Римскиот договор: Дали Европа е целосно економски реконструирана и интегрирана?“

Форумот ја развиваше својата работа на пленарни сесии на тема „Градење на иднината на Западен Балкан во современата европска безбедносна архитектура“.

Преспа форумот за дијалог се одржува секоја година, а ректорот Беџети минатата година беше учесник на овој настан каде што се претстави во рамките на меѓународната конференција „Западен Балкан: сложувалката што недостасува за комплетна Европа“.

Преспа форумот за дијалог (ПФД) е платформа креирана од Владата на Република Северна Македонија со цел да им овозможи на земјите, лидерите, организациите, експертите и граѓаните да решаваат билатерални и меѓународни прашања и да градат долгорочни односи за да ги зајакнат партнерствата.

Google+