COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Универзитетот на ЈИЕ и Гази Универзитетот од Турција потпишаа договор за соработка и договор за Еразмус +

Универзитетот на Југоисточна Европа и Универзитетот Гази, од Анкара, Турција, вчера (16.05.2022 год.) потпишаа договор за соработка и договор за програмата Еразмус +.

Делегацијата на Универзитетот Гази од Анкара, Турција, предводена од ректорот, проф. д-р Муса Јилдиз ја пречека проректорот за меѓународна соработка, проф. д-р Беса Арифи.

Во делегацијата беше и проф. д-р Фазли Полат, проректор, д-р Рагип Ајкурек, помошник генералниот секретар, проф. д-р Мехмет Зеки Ибраимгил, професор и Мехмет Али Озкан, шеф на кабинет.

Во рамките на договорот за соработка, особено беше акцентирана соработката со Факултетот за здравствени науки, додека договорот Еразмус + има за цел да ја олесни размената на студенти и кадар.

Google+