COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети одржа пристапно предавање во Академијата на науки и уметности во Косово

Поради околностите создадени од пандемијата КОВИД 19, со речиси една година доцнење, вчера (02.12.2021 год.) се одржа пристапното предавање на акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети на Академијата на науките и уметностите на Косово во Приштина се одржа. Во оваа прилика согласно нормите на Академијата, на новиот член Уверението му го врачи претседателот на Академијата, акад. Мехмет Краја.

Почитуван аудиториум сочинет од претседателството на Академијата, членовите на Академијата, универзитетски професори и други истражувачи присуствуваше на оваа научна презентација, која беше привлечна дури и за тие кои не беа од областа на економијата.

Пристапното предавање беше од областа на макроекономските политики со акцент на фискалните политики во случајот на Република Северна Македонија и Република Косово.

УЈИЕ како институција за високо образование и наука се заблагодари на Академијата домаќин за братската благодарност и приемот кој беше организиран за дел од кадарот од УЈИЕ кои учествуваа на овој настан.

Google+