COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

УЈИЕ и колеџот Хајмерер потпишаа Договор за соработка

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети и извршниот директор и соосновач на колеџот Хајмерер, проф. д-р Петрит Беќири, на 5 ноември 2021 година во Тетово потпишаа Договор за соработка во областа на високото образование и истражување.

Договорот, меѓу другото, предвидува развој и креирање на нови насоки на меѓу институционални студии, основање, развој и поддршка на старт-ап и иновативни идеи, размена на студентски искуства и создавање мостови на соработка меѓу студентите, размена на академски кадар, истражувачи и студенти во рамките на научноистражувачката дејност.

Колеџот Хајмерер, како германска институција, е водечки колеџ во однос на образованието на здравствените работници во Косово.

Google+