COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Џим Лофтон - специјалист по право и Фулбрајт професор од САД ќе предава на студентите од Правниот факултет на УЈИЕ

Д-р Џим Лофтон, Фулбрајт професор од САД, ќе биде ангажиран во текот на академската 2021-22 година. Тој ќе предава на студенти на магистерски студии за владеење на правото и вештини за застапување, како и конструирање на правна аргументација преку Правната клиника „Про Боно“, која функционира во рамките на Правниот факултет.

Д-р Лофтон оствари средба со ректорот акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, со кого дискутираа за академските тековни работи на Универзитетот и неговиот придонес во областа на правдата, особено за реформите во судскиот систем.

Професорот Лофтон го прими проректорката за меѓународна соработка и истражување, проф. д-р Беса Арифи. Тој оствари средба и со деканот на Правниот факултет, проф. д-р Аднан Јашари. Потоа, д-р Лофтон присуствуваше на состанокот на Наставно-научниот совет на Правниот факултет.

Тој работел како адвокат во САД, повеќе од 30 години, работел и во Министерството за правда во Вашингтон, бил Фулбрајт професор на Универзитетот Билкент во Анкара, како и специјалист по право во Киев, Украина. Д-р Лофтон бил и соработник на Универзитетот Кембриџ.

Google+