COVID-19 Information and Protocol

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Xhim Lofton- specialisti i Drejtësisë dhe Profesor Fullbrajt nga SHBA do të ligjërojë për studentët e drejtësisë në UEJL

Në Universitetin e Evropës Juglindore, sot qëndron, Dr. Jim Lofton (Jim Lofton), profesor i Programit Fullbrajt (Fulbright), të SHBA-ve, i cili do të jetë i angazhuar gjate vitit akademik 2021-22. Ai, do të ligjërojë për studentët e magjistraturës mbi sundimin e së drejtës dhe mbi shkathtësitë e avokaturës, si dhe ndërtimin e argumentimit juridik përmes Klinikes Ligjore “Pro Bona”, që funksionon në kuadër të Fakultetit të Drejtësisë.

Dr. Lofton, realizoi një takim me Rektorin Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti, me të cilin bisedoi për aktualitetet akademike në Universitet dhe për kontributin e tij në fushën e drejtësisë, posaçërisht për reformat në gjyqësi.

Profesorin Lofton, e priti prorektorja për Bashkëpunim Ndërkombëtar dhe Hulumtime, Prof. Dr. Besa Arifi, ndera realizoi një takim edhe me dekanin e Fakultetit të Drejtësisë, Prof. Dr. Adnan Jashari. Më pas, Dr. Lofton, mori pjesë në mbledhjen e Këshillit Mësimor Shkencor të Fakultetit të Drejtësisë.

Ai ka punuar si avokat në SHBA, për me shume se 30 vite, ka punuar edhe ne Ministrinë e Drejtësisë në Uashington, ka qene Profesor Fullbrajt (Fulbright) në Bilkent University në Ankara, si dhe specialist i drejtësisë në Kiev, Ukrainë. Dr. Lofton ka qenë bursist në Universitetin e Kembrixhit.

Google+