COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети учествуваше на меѓународната конференција на Преспа форум дијалогот

Ректорот на Универзитетот во Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, во четвртокот (1. јули 2021 година), учествуваше на првата меѓународна конференција „Западен Балкан: Делот што недостига за Европа да биде целосна“.

Конференцијата беше централна манифестација одржана во рамките на Преспа форум дијалогот, одржан на 1. и 2. јули 2021 година, во Охрид и Отешево, Преспа.

Ректорот Беџети учествуваше на економско-деловната сесија на тема „На патот кон подобро поврзан и интегриран регион - Што има влогот? Како да стигнеме таму? “.

На конференцијата присуствуваа граѓани, политички лидери, дипломати, истакнати интелектуалци, претставници на локалните власти, истакнати членови на академски, деловни, медиумски, граѓански и младински организации.

Google+