COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Телеграма на сочувство по повод смртта на Патрик О 'Меара ,заменик-ректор на Универзитетот во Индијана

Ректорот на Универзитетот во Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, во свое име и во име на вработените на УЈИЕ, испрати телеграма со сочувство до семејството и раководството на Универзитетот, по повод смртта на Патрик О'Меара, професор и заменик-ректор на Универзитетот во Индијана (УИ).

„Професорот О’Меара беше една од водечките фигури во воспоставувањето и развојот на соработката меѓу УИ и УЈИЕ, од почетокот, во 2001 година, во својство на декан на програмите за меѓународна соработка до сега како заменик-ректор“, се вели во телеграмата на сочувство.

Универзитетот во Југоисточна Европа изгуби голем пријател и поддржувач, додека Универзитетот во Индијана изгуби вистински амбасадор и посветен професор по програмите за меѓународна соработка и меѓународни односи.

Google+