COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

УЈИЕ се здоби со Еразмус-повелба за високо образование за периодот 2021 - 2027 година

Универзитетот во Југоисточна Европа се здоби со Еразмус-повелба за високо образование за периодот 2021 - 2027 година, оваа Повелба е издадена од Европската комисија.

Документот претставува пасош на нашиов Универзитет, кој ни овозможува да учествуваме во сите европски и меѓународни проекти кои се финансирани од Европската комисија преку програмата Еразмус.

Овој сертификат му овозможува на УЈИЕ да спроведува активности за успешно спроведување на сите програми на Еразмус, вклучително мобилност и истражувачки проекти според истата програма финансирана од ЕК.

УЈИЕ и оваа година е корисник на грантот за реализација на размена на студенти и вработени во рамките на Програмата Еразмус +, каде што се предвидува во просек околу 70 студенти и 20 претставници од кадарот да го искористат ова право.

Google+