COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Посета на извршниот директор на Меѓународниот бизнис колеџ Митровица на УЈИЕ

Извршниот директор на Меѓународниот бизнис колеџ Митровица (International Business College – IBC-M), проф. д-р Хери Туомола, денес (18.03.2021), го посети Универзитетот на Југоисточна Европа и оствари средба со ректорот, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети.

„На состанокот беа разменети меѓусебни информации за начинот на организирање и функционирање на двете институции со сличности во некои аспекти, но со разлики во големината и одржливоста. Имавме дискусии и за досегашната соработка во заедничкиот проект STAND (Strengthening university autonomy and increasing accountability and transparency of Western Balkan Universities -Зајакнување на универзитетската автономија и зголемување на одговорностa и транспарентноста на универзитетите од Западен Балкан), под раководство на IBC-M каде УЈИЕ е дел од конзорциумот на проектот. “, рече ректорот Беџети

Врз основа на ова, беа дискутирани конкретни форми на соработка во заеднички научни проекти со меѓународни донации, особено оние од Европската комисија, каде што УЈИЕ е во процес на аплицирање и го покани IBC-M за партнерство.

Google+