COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети испрати телеграма со сочувство по повод смртта на проф. Зејнулах Груда

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, по повод смртта на проф. Зејнулах Груда, преку телеграма изрази најискрено сочувство до семејството на починатиот.

„Професор Груда беше соработник на нашиов Универзитет и веќе неколку години е дел од нашето академско семејство. Го паметиме како витален, вистински професионалец и како човек што е оценет со највисоки оценки од студентите“, се вели во телеграмата на сочувството.

Проф. д-р Зејнулах Груда предаваше меѓународно право на Правниот факултет од основањето на УЈИЕ се до неговото пензионирање.

Google+