COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Се отвори изложба на дела од еден семестар на студентите по „Архитектура и дизајн“ на УЈИЕ

Факултетот за современи науки и технологии, денес (12.02.2021 год.) ја отвори Изложбата на дела од студентите по „Архитектура и дизајн“. За прв пат во Северна Македонија се организира изложба на дела од студенти од оваа област од првиот семестар.

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети изрази ентузијазам за постигнатиот успех на студентите, кои се првата генерација на оваа студиска програма.

„Вие сте првите кои ќе го изодите патот на хоризонталниот развој на Универзитетот, што всушност значи проширување кон техничките науки“ истакна ректорот Беџети.

Студентите ги изложија своите дела од првиот семестар преку конкретни архитектонски цртежи; основа, изглед, карактеристично сечење, обработен аналоген модел на дрво и по избор, но исто така и компјутерски модел.

Google+