COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот на УЈИЕ Абдулменаф Беџети беше избран за надворешен член на Косовската академија на науки и уметности

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, во Изборното собрание на Косовската академија на науки и уметности (КАНУ), беше избран за надворешен член.

„Косовската академија на науки и уметности на 22. декември 2020 година на своето Изборно собрание избра нови редовни, дописни и надворешни членови“, се забележува во соопштението на КАНУ.

Ректорот Беџети го смета неговиот избор во Косовската академија на науки и уметности како признание за неговата академска и научна работа и за неговиот придонес во многу области, особено во областа на економијата и во унапредувањето на соработката меѓу академските институции на Косово и на Северна Македонија.

Покрај ректорот Беџети, за надворешни членови се избрани и Брајан Д. Џозеф и Ирена Савичка.

Линк за објавата на КАНУ: https://www.ashak.org/?cid=1,2,820

Google+