COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Честитки на Ректорот Беџети за 28. ноември - УЈИЕ ги збогатува ноемвриските празници како национална вредност

Во нашата колективна меморија, 28. ноември и другите датуми што претходеа на овој датум, на крајот ја поставија нашата нација заедно со напредните нации и вредностите на Западната цивилизација.

Токму во овој месец, кога се роди Единствената азбука на албанскиот јазик, беше подигнато Националното знаме, прогласена Национална независност и иако неколку децении подоцна се основаше и нашиот Универзитет и го збогати овој месец со вистински национални вредности.

На празници како овој добро е да размислиме за подобрата иднина на идните генерации, за тие да наследат вредности со кои ќе се гордеат. Албанското национално знаме ги носи сите овие вредности и најдобро го претставува идеалот на сите Албанци да бидат составен дел од развојот и заедничките европски вредности.

Честитки за 28. ноември и Денот на албанското национално знаме и нека ова знаме биде вечно и симбол на националното единство на глобално ниво.

Академик проф. д-р Абдулменаф Беџети

Ректор на Универзитетот во Југоисточна Европа

Google+