COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Институтот „Макс ван дер Штул“ доби уште еден грант за стратегиско партнерство на Еразмус +

Научниот институт „Макс ван дер Штул“ (МВДШИ), ќе биде дел од конзорциумот во спроведувањето на проектот Мултимедијални компетенции за универзитетскиот кадар за зајакнување на универзитетот - соработки во заедницата .

Целта на овој проект е да се развијат алатки за обука на универзитетскиот кадар за ефикасно креирање и користење на мултимедијални технологии, така што тие ќе се здобијат со вештини да создадат пореална и попривлечна содржина во комуникацијата во образовното истражување и проектите универзитетот со заедницата. Наставната програма за обука и креираните ресурси ќе претставуваат посебна услуга која ќе се нуди на универзитетите од обучувачите за дигитализација (DigiCoaches), кои се универзитетски кадар кој ќе обезбеди обука за други внатрешни / надворешни корисници / обучувачи во ефикасното креирање-користење на мултимедијални технологии .

Проектот ќе го подобри квалитетот и релевантноста на знаењето и вештините на универзитетскиот кадар во областа на мултимедијалните технологии. Проектот ќе го води Политехничкиот универзитет во Темишвар (Романија). Други партнери во проектот се: Универзитетот во Аликанте (Шпанија), Здружението за социо-научни консултации и истражувања (Германија), Сторителми, Унифесол (Португалија), Каунас универзитетот за технологија (Литванија), Меѓународното училиште за социјални и деловни студии (Словенија). Проектот се очекува да започне до крајот на оваа година и да трае 30 месеци.

Овој проект е осми по ред од тековните проекти на Универзитетот на Југоисточна Европа.

Google+