COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Почина Агни Алиу професор при Факултет за современи општествени науки на УЈИЕ

Универзитетот на Југоисточна Европа ја информира јавноста дека денес, 08.08.2020 година, почина Агни Алиу, професор при Факултетот за современи општествени науки.

Во оваа прилика, ректорот на УЈИЕ, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, во свое име и на раководството и вработените на УЈИЕ до семејството на покојниот проф. Агни Алиу, изразува најдлабокото сочувство.

Професорот Агни Алиу бил вработен во Универзитетот на Југоисточна Европа од 2003 година. Тој е автор на повеќе книги, научни трудови и истражувачки трудови објавени во национални и меѓународни научни списанија.

Професорот Агни Алиу, од страна на студентите, колегите и соработниците, ќе биде запаметен како неуморен, кооперативен и трудољубив работник во својата научна-истражувачка дејност.

Google+