COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Започна годишната обука на вработените во УЈИЕ

„Функционирање на Универзитетот во услови на пандемија: одржување квалитет“ е темата на годишната обука Универзитетот на Југоисточна Европа, која започна денес (14. јули) со сесии пред обуката. Обуката ќе продолжи по летните одмори, на 19. август и ќе трае до 21 август.

Целта на оваа обука е преку сесиите е да се утврдат компонентите и структурата на он-лајн предметите; да се предложат разни активности за оценување за да се намали тежината на „класичните“ испити и да се зголеми интеракцијата на студентите.

На сесијата пред обуката се дискутираше темата: Барања за силабусите на он-лајн преметите: презентација и разгледување на успешните модели.

Обуката на академскиот и на административниот кадар се организира секоја година од Канцеларијата за обезбедување квалитет на Универзитетот на Југоисточна Европа.

Google+