COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети испрати телеграма на сочувство по повод смртта на проф. д-р Хајрула Горани

По повод смртта на проф. д-р Хајрула Горани, ректоот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, во свое име, и во име на Универзитетот и како поранешен студент испрати телеграма на сочувство до семејството на починатиот професор.

„Болно ја прифативме веста за смртта на проф. д-р Хајрула Горани, кој покрај тоа што беше наш соработник на Економскиот факултет, претставуваше и модел на истакнат професор, професионалец и активист. “, се вели во телеграмата.

„Република Косово, но и сите Албанци, го загубија визионерот на високото образование, проф. Хајрулах Горани, од кого научивме многу, не само за професионалната содржина, туку и за атрибутите на одреден карактер. За сите нас кои бевме генерација на Универзитетот „Хасан Приштина“ во Приштина проф. Горани останува модел на идеален и научно и комплетиран човек и професор “, вели ректорот Беџети во телеграмата на сочувство.

„Првите неколку генерации на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово во периодот 2002-2005 година се сеќаваат на професорот Горани со голем ентузијазам, кој со неговиот придонес беше камен-темелник на високообразовната установа што дури и денес ги следи патеките на знаењето и науката, во согласност со неговите принципи и предавања. Нека името и делото на проф. д-р е Хајрула Горани служи на нашата интелектуална храброст како поттик да го усовршиме нашиот систем на човечки и научни вредности “, рече ректорот Беџети во телеграмата со сочувство.

Google+