COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети учествуваше на он-лајн корона дијалогот во Битола

Онлине Корона дијалозите

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад.проф.д-р Абдулменаф Беџети беше еден од главните говорители на настанот „Влијанието на новите предизици од панделијата врз високото образование“. На овој настан говореа: министерот за образование и наука Арбер Адеми, ректорот на УКИМ проф.д-р Никола Јанкуловски, ректорот на УКЛО проф. д-р Сашо Коруновски и проректорот за образование на УГД проф.д-р Мишко Џидров.

Организатор на дебатата беше УКЛО, а на неа учество земаа над 130 професори и студенти од Универзитетите во земјава.

На слеедниов линк може да ја следите целата дебата и обраќањето на ректорот Беџети: https://youtu.be/ctA3UyMJj8A

Google+