COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Сенатот на УЈИЕ го усвои Конкурсот за запишување студенти во новата академска 2020-2021 година

Универзитетот на Југоисточна Европа, денес (21. април 2020 година), го одржа состанокот, кој поради околностите се одржа он-лајн. На овој состанок на Сенатот се дискутираа и се донесоа важни одлуки за студентите и за Универзитетот. Меѓу најважните точки беа усвојувањето на новите студиски програми, како и одобрувањето на Конкурсот за запишување на студенти во новата академска 2020/2021 година.

„Конкурсот има прагматична содржина со студиски програми за задоволување на потребите на студентите и барањата на пазарот на трудот. Овие програми се комбинација на американскиот прагматизам и европските вредности, како што е и називот на Универзитетот. Оваа година иновација е отворање на две нови студиски програми, а бројот на факултети останува ист“, рече ректорот акад.проф. д-р Абдулменаф Беџети.

Универзитетот на Југоисточна Европа, тековно прилагодувајќи се на околностите создадени од пандемијата „Ковид 2019“, го развива процесот на учење преку он-лајн платформи за студентите во сите три циклуси на студии.

Google+