COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Се одржа вебинер за иновациите и екосистемот на старт-ап компаниите

Во рамките на предметот „Професионален развој на кариерата“, во петок (10. април), на иницијатива на проф. д-р Азир Алиу, се одржа вебинар на тема „Иновацииите и екосистемот на старт-ап компаниите“, на кој присуствуваа 40 студенти на Универзитетот на Југоисточна Европа.

Предавања на вебинарот имаа: проф.д-р Адријан Бесими, проф.д-р Гадаф Реџепи и експертот од стопнтвото г-дин Виктор Стевковски.

„Ова не е првпат да се одржи семинар на Интернет во УЈИЕ, но учеството на студентите е значително зголемено, со оглед на фактот дека целиот процес на учење се одржува он-лајн“, рече проф. д-р Азир Алиу.

Студентите имаа можност да научат од 15-годишното искуство на г. Стевковски и за најефикасните начини како да основаат старт –ап компанија, за тешкотиите и предностите, како и за создавањето на еко-системот и мрежи за старт-ап компаниите.

Google+