COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

УЈИЕ ја проширува понудата на програма со две нови студиски програми: Архитектура и дизајн и Претприемништво

Универзитетот на Југоисточна Европа во новата академска 2020-21 година, покрај постојните програми одлучи да ја прошири академската понуда со нови студиски програми.

Архитектура и дизајн е најновата програма што им се нуди на студентите во рамките на Факултетот за современи науки и технологии. Од минатата година, студиската програма „Правна информатика“ е успешно понудена на Правниот факултет, додека на Факултетот за бизнис и економија, годинава ќе биде студиската програма „Претприемништво“, која се реализира во соработка со бизнис-заедницата.

„Универзитетот на Југоисточна Европа секогаш ја создава својата академска понуда соработувајќи со сите заинтересирани страни и пред сè со деловната заедница. Податоците за вработување покажуваат дека над 70% од дипломираните студенти можат да најдат работа во првата година по дипломирањето“ истакна ректорот акад. проф.д-р Абдулменаф Беџети.

„Ние заедно ја создаваме академската понуда со атрактивни програми потребни на пазарот на трудот. Горенаведените податоци покажуваат колку е ефикасно ова. Исто така, нашите студенти постигнуваат успех и се докажуваат, каде и да се ангажирани или вработени“, вели ректорот Беџети.

Во рамките на академската понуда, за новата академска година многу привлечна е понудата за стипендија, каде сите матуранти, кои постигнале одличен успех во средното училиште (5.00), добиваат целосна стипендија која покрива 60% од школарината. Матурантите кои имаат постигнато 4,5 - 4,99 во средното училиште добиваат стипендија од 40%. Финансиски придобивки има и за студентите кои се втор и трет член од исто семејство, кои добиваат 15% и 25%, намалување на школарината.

Многу добра и единствена можноста на УЈИЕ е програмата „Работа и студии“, каде ангажираните студенти работат во службите на Универзитетот и добиваат финансиска компензација за часовите на ангажман, која потоа се одзема од школарината.

За новата академска година, Универзитетот на Југоисточна Европа ќе понуди вкупно 20 додипломски студиски програми и 27 последипломски програми на 5 факултети.

Google+