COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Студентското собрание и асоцијација на УЈИЕ ги одбележаа 7. и 8. март

Студентското собрание и асоцијација, во понеделникот (9. март) со свечена манифестација ги одбележаа 7. и 8.март, Денот на првото албанско училиште и Меѓународниот ден на жената.

На настанот присуствуваше ректорот на УЈИЕ, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети и други членови од раководството и од кадарот на Универзитетот.

Претседателот на Сенатот на Универзитетот, проф. д-р Насир Селими ги истакна жртвите направени од претходните генерации за образованието на албански јазик.

Претседателот на Студентското собрание и асоцијација, Агрон Демири, рече дека овие датуми не треба да се заборави и придонесот што УЈИЕ го направи за високото образование на албански јазик.

Фото Галерија

Google+