COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

УЈИЕ потпиша Меморандум за соработка со Агенцијата за спроведување на Законот за употреба на јазиците

Во рамките на Научната конференција „Мултилингвализам и предизвиците на спроведувањето на Законот за употреба на јазиците во РСМ“, денес (20 февруари 2020 година), во Скопје, Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ) и Агенцијата за спроведување на Законот за употреба на јазиците потпишаа Меморандум за соработка.

Меморандумот го потпишаа ректорот на УЈИЕ, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети и директорот на Агенцијата за употреба на јазиците, проф. д-р Илбер Села.

Целта на Меморандумот е да се иницира поддршка, спроведување на заеднички истражувачки проекти; поддршка и реализација на други научни активности (конференции, семинари и публикации во области од заемен интерес, практична студентска работа) и размена на искуства во институционалното управување, во зависност од ресурсите и потенцијалот на располагање и од двете институции.

Конференцијата се одржува во чест на Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

Галерија на слики

Google+