COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Факултетот за современи науки и технологии партнер во проектот SMART4ALL – целосна дигитализација

Претставници на Факултетот за современи науки и технологии на Универзитетот на Југоисточна Европа, минатата недела учествуваа на првиот брифинг, како партнери на проектот SMART4ALL, во Патра, Грција, чиј домаќин беше Универзитетот во Пелопонез.

Проектот е финансиран од Европската унија, програмата „Хоризонт 2020“ во износ од 8 660 872 евра и има за цел да собере претставници на центрите за дигитални иновации од цела Европа. Има вкупно 25 партнери во проектот од 16 земји на Европската унија.

На состанокот, координаторите на проектот ги презентираа предизвиците со кои се соочуваат при спроведувањето на SMART4ALL, со кој се очекува да се затвори јазот во финансирање во области како што се: дигитализиран транспорт, дигитализирано земјоделство, дигитализирана средина и сè дигитализирано.

Учесниците разменија идеи и развија суштински дискусии, со посебен акцент на сработеното и очекуваните резултати.

Google+