COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Ректорот Беџети се сретна со словенечкиот амбасадор Јазбец

На Универзитетот на Југоисточна Европа, денес (26. декември 2019 година), ректорот акад. проф.д-р Абдулменаф Беџети, се сретна со словенечкиот амбасадор во Северна Македонија, НЕ Милан Јазбец.

Тие разговараа за тековната соработка и можностите за проширување на академската и кадровската размена помеѓу УЈИЕ и универзитетите во Словенија.

Тековните односи со словенечките високообразовни институции и од двете страни беа добро оценети во сите аспекти. Амбасадорот Јазбец и ректорот Беџети разговараа и за општите трендови и предизвици со кои се соочува високото образование во Северна Македонија и Словенија.

Google+