COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Предавање за вештачка интелигенција

Ментар Махмути, истражувач за вештачка интелигенција во „Ауди АГ“, денес (24. декември 2019 година), за студентите од Универзитетот во Југоисточна Европа, одржа предавање на тема „Вештачка интелигенција: Дали е последнoто предвидување на човештвото?“

На ова предавање, истражувачот Махмуди направи ретроспективен осврт врз порастот на биолошката интелигенција преку еволуцијата и забрзувањето на технолошкиот напредок и се дискутираше за можноста за подигнување на вештачката интелигенција. На предавањето, исто така, се презентираа и некои од најновите достигнувања во вештачката интелигенција и се дискутираа некои можни сценарија за иднината на развојот на човештвото и нивното влијание врз економските и социјалните системи.

Пред да се придружи на „Ауди Аг“, Ментар Махмути ги завршил докторските студии на ЕПФЛ во Лозана, како и докторат на Универзитетот во Калифорнија и додипломски студии на универзитетот Jaкобс во Германија. Тој е автор на многу научни трудови за роботика и за вештачка интелигенција.

Фото галерија ->

Google+