COVID-19 Information and Protocol

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Ligjëratë për inteligjencën artificiale

Mentar Mahmuti, hulumtues i inteligjencës artificiale në kompaninë Audi AG, sot (24 dhjetor 2019), për studentët e Universitetit të Evropës Juglindore, mbajti ligjëratë me temë: “Inteligjenca Artificiale: A është parashikimi i fundit i njerëzimit?”.

Në këtë ligjëratë studiuesi Mahmudi, hodhi një vështrim retrospektiv të ngritjes së inteligjencës biologjike përmes evolucionit dhe me përshpejtimin e përparimeve teknologjike u diskutua mundësia e ngritjes së inteligjencës artificiale. Në ligjëratë, gjithashtu u prezantuan disa nga të arriturat më të fundit në inteligjencën artificiale, si dhe u shqyrtuan disa skenarë të mundshme në të ardhmen e zhvillimit të njerëzimit dhe ndikimi i tyre në sistemet ekonomike dhe shoqërore.

Mentar Mahmuti, para se t’i bashkohet kompanisë Audi Ag, ka përfunduar studimet e doktoratës në EPFL në Lozanë, po ashtu është doktorantë edhe i Universitetit Kalifornia, kurse studimet deridiplomike i ka përfunduar në Universitetin Jacobs në Gjermani. Është autor i shumë punimeve shkencore për robotikën dhe inteligjencën artificiale.

Galeria e fotografive ->

Google+