COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Официјална средба на ректорот Беџети и претседателот на Брвеница Енвер Пајазити

Ректорoт на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети во придружба на деканот на Факултетот за современи општествени науки, проф. д-р Мемет Мемети, денес (19. декември 2019 година), остварија официјална средба со градоначалникот на Брвеница, г. Енвер Пајазити.

Средбата беше резултат на продолжување на соработката на Универзитетот на Југоисточна Европа со заедницата за конкретизирање на соработката во различни области.

Двете страни разговараа за конкретизирање на соработката во градењето на институционалниот капацитет на Општина Брвеница, во смисла на техничка поддршка за актите на организирање и систематизација на општината, во согласност со надлежностите на локалната самоуправа. Тие разговараа и за обука на човечки ресурси, ангажирање на студенти преку практична работа за преиспитување на имотот и имотот на граѓаните во Општина Брвеница, како и за иновативни проекти од областа на административната, еколошката, енергетиката, прекуграничната соработка и други проекти на регионално и локално ниво.

Се очекува средбите со претставниците на локалната заедница да продолжат и во иднина, со цел да се спроведат конкретни активности и проекти во корист на поширокото општество.

Google+