COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Студенти од Факултетот за бизнис и економија од УЈИЕ на клиничка настава во Националната банка на РСМ

Студенти од втора година од Факултетот за бизнис и економија од УЈИЕ - Скопје, во рамките на предметот Макроекономија под водство на проф. д-р Јетон Мазлами, во петокот (13 декември 2019 година) спроведоа клиничко предавање во Народната банка на Република Северна Македонија (НБРСМ).

Студентите ги прими заменик-гувернерот на НБРСМ, г. Фадил Бајрами и неговиот персонал. Тој изрази подготвеност да ја зголеми соработката на НБРСМ со ФБЕ со стимулирање на добрите студенти да се вклучат како практиканти во НБРСМ, како и да присуствуваат на разни комурси за НБРСМ.

Групата од студентите имаше можност да слушне предавање од експертот за монетарна економија на НБРСМ, м-р Гани Рамадани на тема: „Монетарната политика на Народната банка на Северна Македонија, Компаративна анализа на макроекономските проекции 2019/2020“.

На крајот од предавањето, студентите беа активно вклучени со високо конструктивни прашања и коментари. Проф. Јетон во име на студентите на ФБЕ / УЈИЕ, а и во свое лично име се заблагодари на предавачот и назаменик-гувернерот и неговиот кабинет за гостопримството. Потоа, студентите го посетија Музејот на стари пари во Скопје.

Фото галерија ->

Google+