COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Студентите на Факултетот по бизнис и економија во рамките на програмата за клиничко учење ја посетија Шпаркасе банката

Во петок, на 13 декември 2019 година, студентите од Факултетот за бизнис и економија ја посетија Шпаркасе банка, филијалата во Тетово, во рамките на програмата за Клиничко учење, по предметот Принципи на банкарство и финансии, програма на англиски јазик.

Тие имаа можност да се сретнат директно со раководниот и стручниот кадар на оваа банка и да се запознаат со начинот на кој функционира банката. Исто така, директорот на Шпаркасе банка, филијала во Тетово, г. Флорин Идризи ги запозна студентите за можноста за завршување на стажирањето во оваа банка, како и за можните програми за стипендии и комбинирани студии за завршување на дел од студиите на универзитети во Австрија.

За време на интерактивното предавање, студентите имаа можност да комуницираат со раководниот кадар и да поставуваат прашања директно, како и да дискутираат за трендовите и иновациите во финансиските услуги. Ова претставува одлична можност да се комбинираат теоретското знаење со реалната практика.

Фото галерија ->

Google+