COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Предавање на министерот за економија Крешник Бектеши за домашни и меѓународни студенти

Министерот за економија на Република Северна Македонија г. Крешник Бектеши беше поканет како дел од Програмата за клиничка настава по магистерски студии по предметот Менаџерска економија на англиски јазик за домашните и меѓународните студенти.

Во своето предавање, министерот Бектеши презентираше на темата: „Индустриска политика и план за економски раст на Владата на Република Северна Македонија“.

За време на интерактивното предавање, студентите имаа можност да комуницираат со министерот Бектеши и да поставуваат директни прашања, како и да коментираат на теми за економското управување и влијанието на економските регулативи и политики врз деловниот и економскиот развој. Одлична можност да се комбинираат теоретското знаење со реалната практика.

Google+