COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Студенти на Факултетот за бизнис и економија ја посетија Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија

Во вторник, 10 декември 2019 година, група на студенти на додипломски студии по финансии и сметководство, како и на магистерски студии, од насоката Финансии за менаџери од Факултетот за бизнис и економија (ФБЕ), под водство на проф. д-р Јетон Мазлами ја посетија Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија.

Во Комисијата за хартии од вредност, студентите беа пречекани од Нора Алити, претседател на Комисијата за хартии од вредност, која ги запозна со постапките на комитетот, историјата и постапките за надзор на тргување со хартии од вредност. Студентите имаа можност да го видат процесот на директен надзор на тргувањето со акции и обврзници на Берзата на Република Северна Македонија.

Во Берзата на Република Северна Македонија, студентите беа примени од м-р Катица Божиновска, која ја презентираше Берзата и електронската форма на тргување.

Претставниците на обете институции изразија благодарност за посетата на студентите од УЈИЕ и истакнаа дека овие посети треба да продолжат, а соработката треба да се прошири во иднина.

Фото галерија ->

Google+